Proge

K24 trail | 100KM

Start: Kulturni dom Črna na Koroškem
Cilj: Kulturni dom Črna na Koroškem
Dolžina in A+/D-: 100 km / A+5420m /D-5420m
Časovni limit: 33 ur
Okrepčevalnice: 8 | dom na Peci, kmetija Kumer, Zadnji travniki, koča na Grohatu, Bela peč, dom na Smrekovcu, Križan, Mrdavs

Prijava :: K24 – 100km 

POMEMBNO: Pri plačilu v polje NAMEN PLAČILA obvezno vpišite progo, ter ime in priimek tekmovalca (npr. K24-24km Ime Priimek)!

Pravila: K24 – 100km 

Gorski maraton | 50KM

Gorski maraton | 50KM

Start: Kulturni dom Črna na Koroškem
Cilj: Kulturni dom Črna na Koroškem
Dolžina in A+/D-: 50 km / A+2550m /D-2550m
Časovni limit: 14 ur
Okrepčevalnice: 4 | Pudgarsko, dom na Smrekovcu, Križan, Mrdavs

Prijava :: K24 – 50km 

POMEMBNO: Pri plačilu v polje NAMEN PLAČILA obvezno vpišite progo, ter ime in priimek tekmovalca (npr. K24-24km Ime Priimek)!

Pravila: K24 – 50km 

K24 trail | 24KM

K24 trail | 24KM

Start: Kulturni dom Črna na Koroškem
Cilj: Kulturni dom Črna na Koroškem
Dolžina in A+/D-: 24 km / A+990m /D-990m
Časovni limit: 6 ur

Prijava :: K24 – 24km 

POMEMBNO: Pri plačilu v polje NAMEN PLAČILA obvezno vpišite progo, ter ime in priimek tekmovalca (npr. K24-24km Ime Priimek)!

Pravila: K24 – 24km 

K24 – 24km

K24- 24km trail smo naredili konec leta 2019, v želji, da bi tek po gozdu in hribih približali širši množici navdušencev, katerim sta zaenkrat naši 50km in 100km tekmi še prevelik zalogaj.

Dogodek K24 Ultra trail race 2020 je na žalost, zaradi vsem znanih razlogov odpadel, kar pa ne pomeni, da se v 2021 ne bo možno zapoditi po tej prekrasni poti, ki je primerna tako za začetnike, kot tudi za tiste najhitrejše tekmovalce.

Opis poti:

 

Start tekme bo 7.8.2021 ob 15:00 pred kulturnim domom v Črni na Koroškem. Pot nas najprej pelje do Plečnikovega spomenika v centru Črne, kjer zavijemo desno proti Mežici. Po dobrem kilometru »asfaltiranja«, zavijemo levo v smeri Pikovega, nato pa po 100m desno, kjer zavijemo  na stezo, ki nas popelje do vhoda v jamo. Ko si namestite čelno svetilko (OBVEZNA OPREMA) in po potrebi vzamete čelado, se začne največja posebnost našega teka, saj boste kar 6km pretekli po opuščenih rovih podzemlja Pece. Ko opravite s podzemljem Pece, vas čaka prvi del vzpona proti Peci, ki vodi iz Mežice proti Pikovemu. Po približno 2,5 km vzpona iz rudnika do »A droga«, se pot nato poravna in že ste na prvi okrepčevalni postaji pri karavli (Tito) in za vami je že 13km. Sledi še zadnji konkreten vzpon na tekmi in po 2 kilometrih prispete do najvišje točke na tekmi Tomaževe koče, ki se nahaja na 1345 mnm. Sledi spust po stezicah do naselja Mitnek pod Peco, kjer sledi kratek odsek makadamske in asfaltne ceste, nato pa še slabe 2 kilometra vzpona po makadamski cesti do Pikovega, kjer vas bo pričakala še druga okrepčevalna postaja in bučna podpora, ki ste si jo vsekakor zaslužili. Ko bo za vami že 19 km poti, sledi nagrada, saj boste pot nadaljevali po naši t.i. Zdravilni poti med vresjem in borovnicami. Na desni boste lahko opazovali Peco, na levi Uršljo Goro, na koncu grebena, ko je pred vami samo še spust v dolino, pa boste zagledali Raduho in Olševo za njima pa še Kamniško Savinjske alpe. Po dokaj strmem zadnjem spustu, prispete do naselja Pristava in po slabih dveh kilometrih asfalta prispete do cilja pred kulturnim domom Črna. V upanju, da na cilj ne pridete popolnoma izčrpani, boste lahko ob morebitnih sprostitvah korona ukrepov še celo zaplesali na čisto pravi koroški »gavdi«

Golden Trail Series

Golden Trail Series

Start: Kulturni dom Črna na Koroškem
Cilj: Kulturni dom Črna na Koroškem

Golden Trail Series (GTS) je svetovna serija tekmovalnih tekaških trail prireditev, ki je nastala v organizaciji in s podporo znamke Salomon. Njen namen je združiti nekatere najboljše svetovne športnike v skupno zgodbo in gostiti najzahtevnejša tekmovanja na tem področju v lokalnem okolju. Serija Golden Trail National series (GTNS) se bo tako premierno zgodila v letošnjem letu tudi v Sloveniji in na Hrvaškem.

Golden Trail National series (GTNS) bo potekala v sklopu dveh tekem, kjer bodo prvi trije v skupnem seštevku prejeli denarno nagrado v moški in ženski absolutni kategoriji. V Sloveniji je prva tekma napovedana za 9. maj (UTVV), druga tekma pa za 7. avgust 2021 (K24 ULTRA TRAIL RACE). Prva tekma na Hrvaškem je načrtovana za 3. julij (Risnjak Trail), druga pa za 11. september 2021 (Učka Trail). Zahtevana je udeležba na obeh tekmah v tisti državi, v kateri določen tekmovalec sodeluje.

Leto 2021 bo torej zabeleženo kot prvo leto z lokalnim tekmovanjem Golden Trail v Sloveniji in na Hrvaškem.

 

Prijava :: K24 – Golden Trail National series (GTNS) 

POMEMBNO: Pri plačilu v polje NAMEN PLAČILA obvezno vpišite progo, ter ime in priimek tekmovalca (npr. K24-24km Ime Priimek)!

Pravila: K24 – Golden Trail National series (GTNS) 

K24 – 30km Golden trail National series

Leta 2019 smo zelo uspešno organizirali in izpeljali dogodek K24 Ultra trail race, saj smo že na prvem dogodku imeli več kot 500 udeležencev. Zadovoljni tekači in številni prostovoljci so naredili dogodek vrhunski in zato je tudi sedaj pri vseh tekačih dobro znan začetek avgusta, ki je rezerviran za tekmo na Koroškem. To je prepoznalo tudi podjetje Salomon, ki nas je prepoznalo kot dobrega organizatorja in nam je ponudilo sodelovanje na  Golden trail series. Več o samih tekmah, ki potekajo po vsem svetu si lahko pogledate na www.goldentrailseries.com. O naši progi, ki bo letos premierno predstavljena pa boste več izvedeli tukaj:

K24 – GTNS opis poti:

Slabih 30km dolg trail, z nekaj več kot 2100m vzpona, predstavlja verjetno najbolj spektakularno progo na našem dogodku in jo lahko primerjamo z najtežjimi progami  iz GTS npr. Zegamo. Vsekakor bo ustrezala tudi tistim, ki jim je 50 km trasa predolga in se bolje počutijo na tehničnem terenu s strmimi vzponi in vratolomnimi spusti, ki jih na tej progi ne zmanjka.

Start poti bo v soboto 7.8.2021 ob 9:00, ko se bo pred Kulturnim domom v Črni na Koroškem na najbolj gorsko tekmo podala množica tekačev.

Prvi del poti vodi tekače proti centru Črne, kjer pri Plečnikovem spomeniku zavijejo proti Mežici in po kilometru poti zavijejo levo iz glavne ceste proti Pikovem in nato na prvem mostu po 200m desno na stezo. Po 2 kilometrih od starta si prižgete čelne svetilke (obvezna oprema), saj vas najprej povabimo v 6 km dolg rov podzemlja Pece. Po raziskovanju podzemlja in morebitnem srečanju z »Perkmandeljcem«, se začenja prvi pravi vzpon do doma na Peci 1665 mnm, kjer bo za vami že 17 km poti. Sledi še kratek vzpon proti Mali Peci in nato hiter spust proti Dolini Tople, kjer boste na vaši desni opazovali Peco v vsej svoji lepoti. Od tam sledi zelo lep in strm vzpon v dolžini slabih 4 kilometrov (pri nas domačinih zelo dobro poznan KNEPS- vertikal), v katerem se boste dvignili za približno 1000m in osvojili najvišji vrh proge – Peca 2126mnm. Z vrha Pece sledi spust do doma na Peci in naprej po stezicah proti bivši gostilni Škrubi, kjer se pot priključi glavni cesti, ki vas po slabih 3 km pripelje do cilja pred Kulturnim domom v Črni. Skupna dolžina spusta z vrha Pece do Črne je dobrih 8 km pri tem pa se spustite za dobrih 1500m. Verjamemo, da bo proga, ki ima vse elemente gorskega teka navdušila vse udeležence tekme in nekoč postane del največjih tekem GTS.

 

 

Podatki

Športno društvo K24
Center 117
2393 Črna na Koroškem
Slovenija

Informacije:
Bogdan:+386 (0)40 507 207
Klemen: +386 (0)41 607 206

Kontakt

Prijava

Bančni podatki

Banka:
Delavska hranilnica
SI56 6100 0002 0687 925
SWIFT BIC KODA: HDELSI22
Davčna številka: 48676454

Ekipa K24

Lokacija

Nastanitve

Pravila